Duale relatie

Published Date: 10-08-2018    Categorie: Verwerkings instellingen
Updated on maart 25, 2021

In dit artikel vind je informatie over:

1. Wat is een duale relatie
  2. Hoe stel ik een duale relatie in

1. Wat is een duale relatie

• Leverancier zendt normaliter inkoopfacturen. Als deze ook verkoopfacturen zou versturen dan is hij in een duale rol.
  • Self-billing is hier het beste voorbeeld. Hierbij wordt de factuur gezien als inkoopfactuur terwijl het een verkoopfactuur is. Als er er sprake is van één relatie die zowel leverancier als klant is, dan kan, gebaseerd op een trefwoord, de duale instelling gemaakt worden OF je maakt de factuur gebaseerd op trefwoord niet-boekbaar.

2. Hoe stel ik een duale relatie in

• Om naar deze instelling te gaan, ga je naar de relatielijst >> Selecteer het selectievakje aan voor de relatie >> selecteer vervolgens ‘Duale relatie’

• Er moet een trefwoord worden vermeld op de factuur, dat wordt ingesteld om het documenttype en de relatie te wijzigen.

• Als je nog meer trefwoorden wilt toevoegen, klik je op ‘+ pictogram’ en voeg je de trefwoorden en het contact toe.
  • Als je het relatietype op trefwoord wilt wijzigen, kan je één of meerdere trefwoorden van de factuur instellen.

Opmerking 1: je kan hetzelfde trefwoord niet gebruiken voor een andere relatie.

Opmerking 2: Om een ​​duale relatie te maken, moeten er twee relaties (één relatie als leverancier en één als klant) worden gemaakt / aanwezig zijn. Slechts dan kan er een duale relatie worden ingesteld.

Updated on maart 25, 2021