1. Home
  2. Dimensie
  3. Kostenplaats

Kostenplaats

Published Date: 31-10-2023    Categorie: Dimensie
Updated on oktober 31, 2023

In dit artikel vindt u informatie over:

1. Kostenplaatscodering, wanneer gebruikt u het?
  2. Hoe werkt kostenplaatscodering?
  3. Activeren/ Deactiveren kostenplaatsen.

1. Kostenplaatsen, wanneer gebruikt u het?

Wanneer kostenplaatsgewijze verdeling van uitgaven en inkomsten gewenst is door de organisatie, worden kostenplaatsen gecreëerd in hun boekhoudsysteem.

1. Hoe werkt kostenplaatscodering?

Kostenplaatsen moeten worden ingesteld in het boekhoudsysteem. Vervolgens via synchroniseren van de administratie kunnen worden ‘opgehaald’ in Smartbooqing. Daarna kunnen de kostenplaatsen in Smartbooqing handmatig worden toegewezen aan een relatie / grootboekrekening / relatie en grootboekrekening / specifiek profiel / artikelgroepen / of handmatig geselecteerd per factuur op de factuurdetailpagina.

Instellingen:

• Synchroniseer de administratie in Smartbooqing, om de kostencodes te ontvangen.
  • Zodra de administratie met succes is gesynchroniseerd, ontvangt u de kostenplaatscodes.

Stap 1:

• Selecteer de administratie.
  • Klik op het icon voor instellingen (tandwiel)
  • In de kolom ‘Verwerkingsinstellingen’ klikt u op ‘Dimensies’
  • Klik op de tegel ‘Kostenplaats’

• U kunt de kostenplaatscodes bekijken als u bovenaan klikt op ‘Bekijk kostenplaats’.

Stap 2:

• U ziet een tabel met alle kolommen. On the dimensions “cost code” page you will see the table with all columns.
  • Klik op ‘+ Nieuwe’ om een nieuwe regel aan te maken.
  • Zodra de regel is aangemaakt is het zichtbaar in deze tabel.
  • U kunt regels updaten door te dubbel klikken op de regel.

Stap 3

• Als u klikt op ‘+ Nieuwe’ wordt er een nieuw venster geopend.
  • Aan de linkerkant ziet u “relatienaam”, “trefwoord in”, “trefwoord” en “grootboekcode” waaruit u kunt selecteren. (Belangrijk: druk op Enter om het trefwoord op te slaan)
  • Aan de rechterkant onder ‘dan’ kun je de kostenplaats toewijzen.
  • U kunt ‘Review opmerking’ in- of uitschakelen. Als het AAN is, worden facturen die zijn geboekt met dimensie “kostenplaats” altijd als commentaar weergegeven op de reviewpagina.
  • Onderaan ziet u “Dimensie Kostenplaats Regel’ met alle criteria die u heeft geselecteerd.
  • Als u op “Aanmaken’klikt wordt de regel met de geselecteerde criteria gemaakt.

1. Activeren/ Deactiveren kostenplaatsencodering
  • De sectie bevat de volgende items:
    • Kostenplaatscodes
    • Totale dimensiecodes
    • Actieve dimensiecodes
    • Status
      • Actief: Geactiveerde kostencodes zijn beschikbaar voor toewijzing.
      • Deactiveren: Gedeactiveerde kostencodes worden niet weergegeven voor toewijzing.

Updated on oktober 31, 2023